Tuesday, June 19, 2012

Tips til de som flytter hjemmefra, til en ny by, kollektiv o.l Del 2

Her kommer da andre del av tips til de som flytter! 
Vi starter derfor på tips 6, og hvis noen vil se de andre tipsene, altså del 1 finnes den her


Flyttetips del 2 


6. Lag et lager av ting som er kjipe å kjøpe

Hvis du har fulgt det første tipset mitt, nemlig å spare opp penger før du flytter, så er det nå du får bruk for noen av de pengene. Det kan nemlig være lurt å gå rundt i butikker og rett og slett hamstre. Ting som dusjsåpe, shampo, balsam, sminkefjerner, bomull, qtips og alle sånne nødvendigheter. Selfølgelig ikke felles ting som dopapir og såpe, hvis du bor i kollektiv.

Grunnen til at du burde gjøre dette er fordi, sånne ting er kjipe å kjøpe når du har 3000 kr til rådighet etter mat og husleie.. Dvs hvis du er student altså. Det kommer også en student uke, som fort kan koste litt med pub til pub runder osv. Det kan jo være greit for de som har fått "stor-stipendet" og kan bruke pengene på hva som helst. Men for de som må bruke de på skole avgift og lignende, burde absolutt lage et lager med ting jeg kaller forbruksvare. Da har man, og trenger ikke bruke de 6500 kr i mnd på noe av dette hvertfall.




7.  Kjøp et helfigur speil

Dette høres kanskje fjasete ut, men tenk på det. Du skal på jobb intervju eller første skoledag, men du aner ikke helt hvordan du ser ut pga at du ikke ser hele deg fra topp til tå. Passer egentlig de skoene til den buksa? Hva vet vel du, du ser ikke noe!

Mange hybler/leilgheter har jo store speil fra før, enten i gang eller på bad. Men ikke alle! Og hvis du bor i et jente kollektiv, så er det vel nesten et must. Fire jenter som klemmer seg rundt samme speil en lørdag kveld er vel ikke noe å trakte etter. Eller om du skal ha vors og har samme situasjonen. Da har du et ekstra på rommet hvor du kan stå i ro og mak, mens de andre sloss foran gang speilet.

Dessuten er det mye bedre å ha et på sitt eget rom, i nærheten av klesskapet så man lett kan skifte. Og hvis du tenker "jeg trenger ikke noe speil, jeg bruker bare stå på doen trikset", så tenk igjen for langt i fra alle leiligheter har speil ovenfor doen. 




8. Benytt mittanbud.no eller Finn Oppdrag for kjøring av flyttelass

Hvis du som meg, ikke har noen til å kjøre flyttelass og stresser med hvordan du skal få meg deg alt, så slapp av. Jeg stresset mye mer enn nødvendig, sjekket hvor mye det kostet å sende med posten og alt mulig. Men så la jeg ut annonnse på både finn oppdrag og mitt anbud, og da fikk jeg tilbud i alle vindens rettninger. Og endte med å betale 1800 kr for å få tingene mine fra Lillehammer til Bergen. Det er ikke verst! 

Man kan også ringe rundt til flyttebyrå for å høre om de skal dit du skal ha tingene dine uansett og kanskje har litt ekstra plass i bilen. Da kan man også få det billigere.



9. Kjøp en søppelbøtte til badet første uken!

En søppelbøtte på badet er et must om du bor alene eller ikke. Det er kjekt å ha for å kaste papprullen til dorullen i og tomme såpe beholdere og alt mulig rask. Men framfor alt, når du er jente: du MÅ ha søppeldunk til tamponger eller hva du nå bruker! Det finnes ikke noe verre enn å ha nappet den ut, for så å sitte å lure på hvor i helvete man skal gjøre av den. Og NEI den skal IKKE kastes i do. Spesielt ikke om du bor i borettslag eller lelighetsblokk. For der er rørene så trange at et par tamponger lett kan tette hele greia. Og det hadde vel ikke vært noe godt førsteinntrykk at man må tilkalle rørlegger og masse styr, og blir husket i nabolaget som "tampong jenta"



10. Ikke bli dritings første kvelden ute med nye folk

Selfølgelig skal man ha det gøy og med det kommer det ofte et par drinker. Det gjør det spesielt når man er ute med nye folk, som man kanskje ikke kjenner så godt. Men for guds skyld, hold deg til en liten snurr. Du som de fleste får personligheten din fremhevet ganger 5 når du er full. Så er du høylydt til vanlig, skriker du når du er drita. Er du den sensitive typen, så triller tårene etter 3 tequila shots. Og jada det er jo litt morro også det. Men poenget med første kvelden ute er ikke å bli sørpedrita og rulle i veikanten. Det er å bli bedre kjent på en avslappende måte og ha det gøy med å danse og kanskje sjekke gutter/jenter.

En god regel er å følge med på alkohol inntaket til de du er sammen med. Sendes det tyrker shots veggimellom, så kan du jo forsåvidt kaste deg på og krysse fingrene for at en av de andre faller ned av barkrakken først. Men er det nipping i vin glass og en øl i timen det er snakk om, så hold deg unna sprit eller i hvertfall maks 2 drinker. Det er fort gjort å tippe over, og du vil ikke være den snøvlende jenta som henger over bordet for å tømme hjertet angående sexlivet med eksen til den forskrekkede nye venninnen din som bare har drukket to glass vin og såvidt er brisen.








No comments:

Post a Comment