Saturday, July 21, 2012

Plastisk kirugi


Jeg har alltid egentlig vært ganske åpen for plastisk kirugi. Jeg syns det er opp til hver enkelt hva man gjør med kroppen sin, enten det er operasjoner, tatoveringer eller trening. Hvis man ikke liker noe, hvorfor ikke fikse på det. Innen for rimelige grenser selfølgelig. 


Og det er nettopp der det virker som at så mange trår forferdelig feil! Det er en ting å fikse på småtteri, men mye vil ha mer, og noen føler tydeligvis en trang for å fikse på alt for mye! Det sier seg jo selv, at hvis du fikser på hver minste lille ting, vil du:
a) Aldri bli ferdig, for det er ALLTID noe man ikke liker
b) Se ut som en alien, siden alle naturlige trekk blir visket vekk
c) Garantert få komplikasjoner med minst en operasjon om ikke flere


 Jeg har tenkt på det mange ganger selv, og en av de tingene jeg har mest lyst å fikse er nesen min. Jeg liker den ikke i det hele tatt. Ikke fordi den er skeiv, har en klump, er deformert eller noe sånt. Men jeg syns ikke den passer inn med resten i det hele tatt. Den gjør ingenting for ansiktet mitt. Den bare er der.

Og når man da ser bilder av kjendiser som ser totalt annerledes ut, etter bare en liten nosejob er det ganske så fristende! Bare se for eksempel på Stephanie Pratt fra The Hills.

 Før operasjonen.

 Og etter. Bildet er tatt fra http://dani.metromode.se/

Hun ser jo så mye bedre ut etter operasjonen, enda det nesten ikke syns. Det er jo ikke noe drastisk som har blitt gjort, bare små endringer. Men det gjør jo så mye for ansiktet hennes. 

Men så er det jo skrekk eksemplene da, på folk som bare gikk inn for en liten fiks og kom ut som noe rart noe. Og som gjør at jeg og de fleste andre blir veldig skeptiske.
Bare se her:

 De funky puppene til Tori Spelling

Fettsugingen til Tara Reid, som gjorde magen hennes permanent skrukkete.

Mongo puppen til Christina Aguilera

Som også har endt opp med et heller stygt armhule arr.

Når ikke en gang kjendisene med alle penger i verden og tilgang på de beste legene kan få det til, blir man jo litt bekymret. For man vet jo faktisk ikke hvordan resultatet blir uansett. Eller om man overlever for den saks skyld. Folk har dødd under narkose, og da er det jo ekstra synd når det er en narkose pga en operasjon man i utgangspunktet ikke trengte. Som moren til Kanye West.

 Eller om man etter en operasjon bare ser flere og flere feil ved seg selv, og fikser på mer og mer. Sånn som Heidi Montag, som bare ville ha pupper i begynnelsen. Så ville hun fikse nesen. Og etter det ville fikse så mye at hun kjørte på med 10 operasjoner på et døgn. Noe som er direkte helsefarlig.


Og som endte opp med å ødelegge alt. Den lille harry karrieren hun hadde gikk i vasken sammen med forholdet med familien. Og igjen sitter hun blakk som ei kirkerotte som 25 åring, med kroniske smerter.
Noe som ikke er så rart etter alt dette:

- Neseplastikk for andre gang
- Større bryst implantat
- Mini øyenbrynsløft
- Fettsuging av hals
- Kjeve reduksjon
- Fettsuging av midje, hofter, og lår både innside og utside
- Ørene dratt bakover
- Botox i pannen og øyenbryns området
- Forstørrelse av rompe
- Fett injeksjoner i kinn og lepper


Så man må absolutt vite hva man driver med, og være klar over at alt kan gå til helvete når som helst med hvem som helst. Operasjoner er ikke noe å leke med, og plastisk kirugi ble jo egentlig videre utviklet for å hjelpe folk som ble skadet under 1 verdens krig. De som kom hjem med et helt annerledes ansikt etter å ha blitt truffet av granat splinter og lignende. 



Noe jeg velger å ikke legge ut bilder av, rett og slett fordi det ser helt forferdelig ut. Jeg så nemlig en dokumentar om dette på Discovery en gang, og jeg lover at det var veldig ubehagelig. Å se et ansikt som er blitt sprengt åpent i noe som ser ut som et gigantisk hareskår er ikke noe hyggelig.

Og ikke alle ble så veldig mye bedre etterpå heller. Teknologien var ikke til stede og kunne ikke reparere alt sånn at man så normal ut. Mange endte opp med å ta selvmord fordi de ikke klarte å møte familiene sine igjen seende ut som de gjorde.

Men nå sporer vi helt av her, poenget er at man må vite 100 % at det er noe man vil, man må gjøre research før man går i gang med noe, vite at man har penger til å rette opp igjen eventuelle feil og huske at ting kan gå galt.

Så det blir ikke noen operasjon på meg med det første!

No comments:

Post a Comment