Tuesday, July 24, 2012

Tips: Hvordan se ordentlig ut når man lar kort hår vokse ut

Å la kort hår vokse ut er en forferdelig opplevelse for alle, eller i hvertfall for jenter. Nettopp fordi kort hår må holdes i fasong for å se bra ut, og med en gang det begynner å vokse faller hele frisyren sammen. Hårstråene legger seg i andre retninger og ender fort opp i en såkalt hockey sveis ala MacGyver.



Det er ikke noe moro å ha en konstant "bad hairday" i seks mnd, og veldig mange faller for fristelsen for å klippe det kort igjen bare for å få en fasong. Men da er man jo tilbake der man startet.

Så her er noen tips for hva jeg i hvertfall har tenkt å gjøre, til det blir en slags bob i det minste og jeg kan slappe av igjen fordi jeg faktisk har hår på hodet!


1. Kjøp hårbånd, bøyler og skjerf

Det er veldig greit å ha på lur når alt er helt dritt. Om håret er fett, ligger til alle kanter og absolutt ikke vil samarbeide med verken produkter eller hårbørsten. Å slenge på en bånd eller lignende kan gjøre at man faktisk ser ut som et normalt menneske. Man ser feminin ut og hvis det er litt lengde på båndet/skjerfet føler man nesten at man har langt hår, siden det er noe som henger ved skuldrene dine.




 
 2. Klipp bare det nederste håret

For å unngå "hockey" sveisen, er det viktig å klippe bort det i nakken når det begynner å blir for langt. Altså lar det på toppen vokse, mens man klipper nakkehåret til man ender opp med en bob. For så å la alt vokse ut. På den måten får man like lengder, i stedet for det rufsete oppklipte hockey opplegget. Litt vanskelig å forklare, så her må det bilder til!


La oss si at man starter med denne korte frisyren. Oppklipt hele veien.


Så lar man luggen og det "øvrige" håret vokse, mens man regelmessig klipper nakkehåret så det holdes kort. Dette er det lengste det kan være uten å være "hockey".


Da ender man opp med noe som dette, god lengde foran, men fortsatt oppklipt bak.


Da kan man endelig slutte å klippe nakkehåret, så det vokser ut i lik lengde som resten av håret.
Og da ender man opp med en vanlig bob, som denne.


Etter det er det bare å spare ut alt i lik lengde om man vil, klippe det opp eller kjøre en lang bob som dette. Og derfra er det også helt fritt fram, for da har man så absolutt vokst ut håret sitt igjen.

3. Invester i flere luer, eventuelt hatter om du kler det bedre

En lue, eller eventuelt en hatt er kjekt å ha når man ikke har tid eller gidder å styre med et hårbånd en gang. Litt vanskelig å få til om våren/sommeren, men veldig greit nå som det går mot høsten. Hvis man forsover seg til jobb eller skole og ikke rekker verken det ene eller det andre, sleng på en lue og noen store øredobber så er du good to go!



4. Alltid ha hårnåler tilgjengelig

Hårnåler, lus, luseklemmer, fliseklemmer, bobby pin, kall det hva du vil, men det er noe man må ha når man har kort hår. De gjør nemlig at man kan klemme ned deler av håret som ikke ligger slik man vil, feste opp eller tvinne luggen til siden, eller bare for å føle seg litt mer pyntet ved å ha noe i håret.



5. Kjøp gode produkter for kort hår

Gode produkter er alfa omega med kort hår. Hvis man først har kort hår, må man style det, man må bruke produkter og gjøre litt ut av det. Man kan ikke bare rulle ut av sengen om morgenen og gå ut døra. Kort hår tar tid å få til hvis det skal se ordentlig ut og føles greit selv om man ikke liker det. Og da må man bruke produkter som gjør det litt lettere og gjør at man sparer litt tid.

Og det er vel alt jeg vet om, og sånn jeg har tenkt å gjøre det. Og når det endelig har vokst ut, skal jeg aldri klippe det kort igjen. Det er hvertfall sikkert og visst!




No comments:

Post a Comment